Rijdende inspectie

Pipe Vision is gespecialiseerd in inspectie van alle soort leidingen met behulp van camera’s.
Inspecties worden uitgevoerd door een gediplomeerd inspecteur IVIR2019.

Inspecties worden in 2024 uitgevoerd voor het tarief van €175,-- per uur excl. btw.

Rijdende inspectie is mogelijk in leidingen vanaf 150 mm door de inzet van zogenaamde robotcrawlers.
De camerawagen wordt bovengronds op afstand bestuurd en is uitgerust met een speciale zwenk kop camera die het mogelijk maakt om eindeloos te roteren en 2 x 135° te zwenken.
Op deze manier kan zowel naar links, rechts als naar boven en beneden worden gekeken.
De camerakop met Full HD beeldresolutie van 1080x1920 is uitgerust met 10 x optische zoom en 12 x digitale zoom, zodat zelfs de kleinste details zichtbaar worden.
Speciale laserdioden zorgen voor nauwkeurige metingen van o.a. verplaatsingen en scheuren.
Inspectielengtes mogelijk tot 500 meter aaneengesloten.

 

 

Middelgrote camerawagen inzetbaar vanaf Ø 150 mm tot Ø 900 mm.
Grote camerawagen inzetbaar vanaf een diameter van Ø 400 mm. Een op afstand in hoogte verstelbare lift zorgt ervoor dat de camerakop in het midden van de buis gepositioneerd kan worden. Omdat grote leidingen ook goed verlicht moeten worden maken wij hiervoor gebruik van extra verlichting voorzien van speciale led lampen.

Onze camerawagens zijn onderdeel van een modulair uitwisselingssysteem wat verschillende configuraties mogelijk maakt van camerawagens, camerakoppen, en verschillende soorten wielen. Alle wagens kunnen worden voorzien van extra verlichting, de grote en middelgrote wagens zijn tevens uitgerust met een hellingshoeksensor voor het meten van het afschot in het riool.

Alle inspecties worden uitgevoerd volgens NEN3399-2 door een inspecteur die in het bezit is van het certificaat inspecteren van rioleringen volgens NEN 3399-2 van de stichting Rioned IVIR2015.

Er word een rapport opgesteld waarin alle schades en classificaties vermeld staan met de daarbij behorende foto's. De gehele inspectie wordt real-time digitaal vastgelegd met bijhorende foto's en videoclips. Alle inspectiegegevens worden aangeleverd op usb stick. De gegevens staan in SUF-RIB, dit is een standaard uitwisselingsformaat waardoor de gegevens in een rioolbeheer-systeem zijn te gebruiken..

Tijdens de inspectie kunnen wij met behulp van voegwijdtemeting de axiale verplaatsing van een buis meten, dit wil zeggen dat de buis niet meer goed aansluit en er dus een bepaalde ruimte tussen de twee buizen aanwezig is, welke wij met de computer kunnen uitrekenen en zodoende de juiste classificatie op de millimeter nauwkeurig kunnen bepalen. Met behulp van deze zelfde techniek kunnen wij ook hoekverplaatsingen berekenen en het aantal graden van de verdraaiing vaststellen. Door middel van een ingebouwde hellingmeter zijn wij ook in staat om het hoogteverschil en afloop in de buis te constateren en deze in een grafiek uit te schalen.