Projecten

Kijk voor een overzicht van de meest actuele projecten op onze openbare FaceBook pagina: https://www.facebook.com/rioolinspectie.nl

Inspectie rond 1800 mm, circa 3500 meter met strenglengtes van 900 meter.

  

  

Inspectie van de Zennecollector in het centrum van Vilvoorde.

Inspectie duiker rond 3200 mm

Een overkluisde waterloop van meer dan drie meter doorsnede. Duikteam van drie duikers en de grote inspectierobot.
Van oorsprong was de Zenne een klein riviertje dat door Brussel liep. Rond het begin van de 19e eeuw werd de Zenne om gelegd en het gedeelte in de stad werd overwelfd en gebruikt als riool. Delen hiervan zijn tot op heden nog steeds in gebruik.
Omdat er tegenwoordig veel gebouwen boven deze ondergrondse waterloop staan gaf de gemeente opdracht voor het uitvoeren van een inspectie om de toestand van het gemetselde stelsel van 3.20 meter doorsnede in kaart te brengen.
Met een team van drie gecertificeerde duikers van BOWW is de inspectierobot onder begeleiding afgedaald om de vooraf niet gereinigde watergang te inspecteren over een lengte van 150 meter tussen de Vaartstraat en de Zennelaan.

Wortelfrezen betonriool ei-vormig 400/600 in Bornem België.

Inspectie processleiding Bison International in Goes.

Inspectie gascondensaatleiding in Gasseltenijeveensemond.

In opdracht van Gasselte Bio Energie BV hebben wij een inspectie uitgevoerd aan de condensaat gasleiding van een vergistingsinstallatie in Gasseltenijeveensemond.

Schoonfrezen leidingwerk betonpomp te Udenhout.

Voor een oude vertrouwde klant hebben wij het complete leidingwerk van pomp tot toren en de complete mast schoongefreest nadat deze vol was komen te zitten met beton door een storing aan de pomp. Met een druk van 250 Bar in combinatie met de speciale oliegeremde roterende freeskop was binnen No-time het gehele leidingwerk weer schoon.

Inspectie van gasleidingen Enexis te Tilburg.

In opdracht van A. Hak Zuid BV zijn wij gestart met het inspecteren van een tracé gasleidingen die gerenoveerd gaan worden. In de gietijzeren hoofdleidingen worden PE buizen getrokken van een kleinere diameter. Om er zeker van te zijn dat het doorvoeren van de nieuwe leidingen vlekkeloos gebeurt heeft de opdrachtgever ervoor gekozen om vooraf de oude leidingen te controleren op obstakels en andere afwijkingen die de doorvoer kunnen belemmeren.

Pipe Vision www.rioolinspectie.nlGasleidinginspectiewww.rioolinspectie.nl

Pipe Vision inspectiebusOok op lastig bereikbare plaatseb voeren wij inspecties uit

Inspectie vanuit kruipruimte op lekkage leidingwerk farmaceutisch laboratorium te Oss.

In opdracht van MSD hebben wij met een robotcrawler inspectie uitgevoerd van het aanwezige leidingwerk in de kruipruimten onder de productieruimte. Voorheen werden deze inspecties uitgevoerd met maninspectie hetgeen een ingewikkelde operatie was aangezien het een besloten ruimten betreft met de mogelijkheid op lekken van zeer gevaarlijke vloeistoffen. Een uitgebreid veiligheidsteam en stil leggen van productiegedeelten zorgen ervoor dat er gezocht werd naar een meer efficientere oplossing om de leidingen periodiek te contoleren op vloeistofdichtheid. Uitvoering met rijdende inspectie was een zeer geslaagde oplossing.

Kruipruimte-inspectieInzoomen tot in detailPipe Vision inspectie vanuit kruipruimte

Inspectie sprinklerleiding Fuji Manufacturing Tilburg.

In verband met lekkage in de hoofdsprinklerleiding heeft pip Vision een inspectie uitgevoerd om de locatie te achterhalen van het defect.
Het betrof hier stalen sprinklerleidingen van rond 250 mm.

Sprinklerinspectie pipe visionInspecteren van een sprinklerleiding met robotcamera