Agilios

Agilios, roteerbare duwcamera

Met de komst van de Pan en Tilt schuifcamera Agilios™ is het vanaf heden mogelijk om inspecties uit te voeren aan huisaansluitingen die tot in detail gaan. Niet alleen is de beeldkwaliteit haarscherp maar is het ook mogelijk om de camerakop te roteren zodat de leiding van alle kanten geïnspecteerd kan worden. Op deze manier is het dus letterlijk mogelijk om daar te kijken waar een gewone duwcamera niets kan zien. Voegen en aansluitingen kunnen volledig in kaart gebracht worden en ook scheuren in bochten en overgangen worden haarscherp in beeld gebracht.
De Agilios kan worden ingezet bij leidingdiameters tussen 100 en 315 mm.
Met de axiale camerakop kunnen zelfs leidingen vanaf 70 mm al geïnspecteerd worden.

Wij maken gebruik van de nieuwste generatie Agilios het absolute summum op inspectiegebied. State of the art inspectiesysteem wat de concurrentie ver achter zich laat. Deze duwcamera is niet zomaar een camera maar combineert de voordelen van een duwcamera met alle technische mogelijkheden van een robotcrawler die ingezet wordt bij rijdende inspectie.
Uitgevoerd met een pan & tilt camera voorzien van lasers voor metingen van voegwijdte, buisdiameter, waterdiepte. Met het programma VisionReport kan zelf de afbuigen van een bocht in graden gemeten worden.
Indien gewenst kan de inspectie ook uitgevoerd worden conform NEN3399-2 met bijhorende rapportage, de ingebouwde computer maakt eveneens gebruik van het WinCan inspectieprogramma en kan alle aangetroffen aspecten voorzien van de bijhorende codes en foto's.
De Agilios voldoet aan de aller strengste eisen die opdrachtgevers volgens de NEN 3399-2 normering aan een camera inspectie kunnen stellen. Rapportage zoals u van een rijdende inspectie gewend bent, uiteraard zijn deze bestanden in SUF-rib formaat.

Inspectie met roterende duwcameraInspectie van bochten en lasnaden is mogelijk door de roteerbare camerakop

Waar er in het verleden met een conventionele duwcamera veel blinde vlekken waren omdat de camera alleen recht vooruit kon kijken is het met de Agilios™ mogelijk om de gehele leiding tot in detail te bekijken. Op het beeldscherm komen alle belangrijke gegevens zoals de meterstand en kijkhoek van de camerakop, bovendien wordt ook de temperatuur in de leiding weergegeven.

Met de ingebouwde rapportage software is het eveneens mogelijk om direct de aangetroffen toestandsaspecten te classificeren en deze opmerkingen in beeld te brengen. Vooral voor het opsporen van beschadigingen is het systeem uitermate geschikt. Videobeelden worden op mpeg4 formaat digitaal opgeslagen en gedurende de inspectie kunnen er ook digitale foto's genomen worden. Wat de Agilios™ echt uniek maakt is de mogelijkheid om af te buigen in aansluitingen. Middels een speciale geleide antenne is het mogelijk om de camerakop te sturen in een aansluiting. Op deze manier kunnen ook aftakkingen geïnspecteerd worden en komt deze duwcamera dus letterlijk verder dan de conventionele duwcamera's. Het Agilios systeem is uitgevoerd met een zelf nivellerende kleurencamera van 600 x 800 pixels. De camera is voorzien van regelbare LED-verlichting,regelbare focus en geïntegreerde sensoren voor temperatuur-, druk- en positiebepaling. Bovendien kan de camerakop gericht worden, zodat elke inspectie zorgvuldig en precies uitgevoerd kan worden. Het gehele systeem omvat een aluminium kabelhaspel met 90 meter versterkte duwkabel.

 

 

Doordat het systeem voorzien is van een opsporingssensor met instelbare frequentie van 512Khz of 640Khz. is het ook mogelijk om deze bovengronds op te sporen met ons NaviTrack systeem. Bijzonder handig wanneer u bijvoorbeeld niet weet hoe het riool loopt of wat de exacte locatie van een aansluiting of lekkage is. Het exact bepalen van de locatie bespaart aanzienlijk op graafwerkzaamheden.

  

Enkele van de vele mogelijkheden die dit systeem te bieden heeft:

•             Digitaal opslag op interne harddisk

•             Complete rapportage direct aan u overhandigt op USB-stick.

•             Meter teller tot op de cm nauwkeurig in beeld

•             Detecteerbare camerakop d.m.v. zendermodule 512 of 640kHz

•             Selfleveling (beeld waterpas)

•             360° eindloos Roteerbare camerakop

•             +115° / -20° Beweegbare camerakop

•             90 meter inspectie lengte

•             Inzetbaar in Ø 70 mm t/m Ø 400 mm

•             Rapportage wordt tijdens de inspectie opgemaakt

•             Regelbare belichting en scherpte stelling

•             Mogelijkheid om af te buigen in zij aansluitingen

•             Voldoet aan de NEN 3399 normering