Ontstoppen

Het verhelpen van verstoppingen is een vak apart, de laatste jaren zijn er steeds meer bedrijven op de markt gekomen die u van deze service kunnen voorzien. Een simpele verstopping kan doorgaans zonder al te veel problemen door bijna alle bedrijven worden verholpen, echter indien het wat ingewikkelder wordt en er meer kennis en vakmanschap nodig is bent u waarschijnlijk beter af met een bedrijf wat echt gespecialiseerd is in het reinigen, inspecteren en ontstoppen van riolen.

Het verschil zit niet alleen in de jarenlange ervaring, kennis en vakmanschap maar ook in het materiaal waarmee wij een verstopping verhelpen. Zo hebben wij bijvoorbeeld hogedruk-units met een eigen watervoorraad van 600 liter met een capaciteit van 60 liter water per minuut bij een druk van maximaal 250 bar. In andere woorden ruim voldoende capaciteit en reserve om alle huisaansluitingen en riolen grondig te kunnen reinigen. Daarbij komt ook nog eens dat wij voor elk soort verstopping verschillende spuitkoppen en maten slangen hebben. Bovendien zijn onze machines uitgerust met een draadloze afstandsbediening zodat er snel en zonder al te veel overlast gewerkt kan worden.

 

Een verstopping komt vaak onverwachts en ongelegen, op het moment dat er een verstopping optreed merkt u eigenlijk pas hoe belangrijk het is dat u een goede afvoer heeft. Naar het toilet gaan wordt plotseling niet meer mogelijk, of het aanzetten van de vaatwasser of wasmachine zorgt voor wateroverlast. Natuurlijk is het eveneens vervelend als de douchebak vol loopt met water wat niet of nauwelijks wil weglopen of erger nog overstromingen buiten of zelfs binnen. En dan nog niet te denken dat er gasten langskomen of dat er een feestje gehouden wordt. Voor ons zijn dit allemaal dagelijkse gebeurtenissen die wij elke dag meemaken en proberen om deze zo snel en vakkundig mogelijk voor u te verhelpen. Uiteraard tegen een schappelijke prijs, want tenslotte heeft u al ellende genoeg meegemaakt.


- het eerste uur wordt altijd volledig in rekening gebracht.
- 90% van alle verstoppingen verhelpen wij binnen één uur.
- geen lange wachttijden, voor 12 uur gebeld bijna altijd nog dezelfde dag geholpen.
- wij werken met moderne apparatuur en machines met ruim voldoende capaciteit.
- nette, representatieve monteurs met jarenlange ervaring.
- 99% van alle verstoppingen verhelpen wij zonder hakken of breken.
- al ons materiaal is in eigen beheer en aanwezig in de servicebus.
- verschillende camera systemen voor elk riool.

Als de hogedruk niet het meest geschikt is om de verstopping te verhelpen kunnen wij een keuze maken uit één of meerdere van onze verenmachines die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld keuken- of badkamerafvoeren. Zoals de naam al doet vermoeden brengen deze machines machinaal een veer in de te ontstoppen leiding waarbij deze langzaam met draaiende bewegingen door de verstopping gaat. Voor elke diameter afvoerleiding hebben wij de geschikte machine.

  

Afvoerleidingen van 32, 40 of 50 mm met of zonder haakse bochten zijn voor de kleine veermachine geen enkel probleem. Uitzonderlijk lange afvoeren in bijvoorbeeld appartementen of kantoorgebouwen kunnen met behulp van onze middelste veer met een maximale lengte van 15 meter ook gereinigd worden. Bij zware verstoppingen kan deze veer ook worden voorzien van freeskoppen. Tenslotte kan onze grote veermachine moeiteloos toiletafvoeren en standleidingen ontstoppen tot een lengte van 30 meter.

Bij herhaaldelijk voorkomende problemen of indien een verstopping moeilijk te verhelpen is kunnen wij met behulp van een camera de binnenkant van de riolering bekijken. Ook hiervoor hebben we verschillende camera's voor verschillende diameters. Zelfs voor de allerkleinste afvoeren beschikken wij over de juiste camera waardoor het zelfs mogelijk is om haakse bochten te inspecteren in afvoeren van Ø 32 mm en groter.

Voor specifieke inspecties beschikken wij ook over een mobiel inspectiesysteem met een roteerbare "pan & tilt" camerakop zodat ook voegen en aansluitingen perfect in beeld gebracht kunnen worden. Indien de oorzaak van de verstopping is gevonden kan deze worden verholpen. Zelfs wanneer er geen tekening van het riool is en niemand weet hoe het stelsel loopt, kunnen wij met behulp van ons NaviTrack systeem middels een zender en ontvanger de exacte ligging van het riool in kaart brengen, op deze manier kan onnodig graafwerk voorkomen worden.

In de meeste gevallen zal een verstopping van de wat grotere afvoeren verholpen worden door inzet van de hogedrukmachine. Hierbij wordt een rioolslang met een speciale spuitkop in het riool gebracht die door veel water onder hoge druk de verstopping wegspoelt. Aan het uiteinde van de hogedrukslang is een spuitkop aangebracht die kleine gaatjes aan de achterkant heeft, het water word dus onder hogedruk achterwaarts gespoten waardoor de slang zichzelf in het riool trekt. Door de druk van de stralen water wordt de verstopping kapot gespoten waarna de rommel door de grote hoeveelheid water wordt weggespoeld door het riool. Voor elk soort verstopping is er een speciale spuitkop, zo zijn er spuitkoppen die ook vooruit spuiten, roterende spuitkoppen voor zware vervuilingen etc. etc.